0517 234 234

Bijzonder vakantiehuis huren op ’t water in Nederland en België, ideaal voor kleine of grote groepen.

Waterrijke vakantiehuisjes in Nederland

Bekijk al onze vakantiehuizen in Nederland

Lekker een weekend weg in eigen land met familie of vrienden

Al ben je al regelmatig op vakantie geweest in eigen land, toch zijn er in Nederland nog zoveel mooie plekjes te ontdekken! En dat is zeker het geval als je het gaat ontdekken vanaf het water. Door heel Nederland liggen schepen die te huur zijn als vakantiehuis voor een vakantie met familie of met een kleine groep. Een ideale manier van vakantie vieren in Nederland op een schip en locatie naar keuze.

Wat kan ik verwachten van een vakantie op een schip?

Eenmaal aangekomen zal de schipper alles uitleggen over het reilen en zeilen op een slaapschip. Hierna heb je het verblijf voor je zelf, de schipper heeft een eigen plek maar is altijd in de buurt indien nodig. Aan boord heb je de beschikking over een grote salon, goed uitgeruste keuken, voldoende kamers en sanitair.
Tijdens je vakantie kun je lekker aan dek zitten, uitkijken over het water en genieten van het zonnetje.
De schepen zijn er in verschillende soorten en maten. Van sfeervolle basic schepen tot fraaie luxe accommodaties. We hebben aan aantal arrangementen aan gemaakt: weekend, midweek en week. Heb je specifieke wensen hebben, wil je een afwijkende periode komen of heb je andere vragen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we het perfecte schip voor je familie vakantie kunnen aanbieden.

Hoe ziet een vakantieverblijf op een schip eruit?

vakantiehuis huren Nederland

In principe werkt een vakantie op een schip hetzelfde als in een vakantiehuis, behalve dan dat je op het water slaapt in een wel heel bijzondere accommodatie.
Vanaf het schip kun je alle kanten op. Je kunt er overdag zelf op uit gaan om daarna terug te keren naar je schip om lekker te gaan koken en van de avond te genieten.
De schepen hebben over het algemeen een vaste ligplaats in de haven van een stad of een mooi rustig plekje buitenaf. De meeste schepen zijn geschikt voor een groep rond de 12 personen, maar er zijn ook een aantal voor kleine groepjes en groepen tot wel 32 personen.

Meerdere locaties

Het is ook mogelijk om het schip naar een andere locatie te varen indien je voor een langere periode op vakantie gaat. Zo kun je meerdere havens aandoen tijdens je verblijf aan boord. Maak bijvoorbeeld een rondje Friesland tijdens je vakantie! Deze optie is niet voor alle schepen beschikbaar, vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Een stukje varen met je slaapschip

Omdat je deze vakantie op een schip viert is het wel zo toepasselijk om een stukje te gaan varen tijdens je vakantie. Op een aantal schepen is het mogelijk om een vaartocht bij te boeken. Deze tocht kan variëren van een paar uurtjes tot de hele dag. En bij mooi weer weet de schipper vast wel een goed plekje om aan te leggen en te gaan zwemmen. Een vakantie op een schip wordt hierdoor wel heel bijzonder.

Wat is er allemaal toe doen tijdens je vakantie?

De schepen liggen verspreid door heel Nederland. Hieronder zijn een aantal tips te vinden over wat er te doen is in de omgeving tijdens je vakantie.

Ontdek het bijzondere Friesland tijdens je vakantie
Familie vakantie in Rotterdam
Op vakantie in Leeuwarden
Algemene reisinformatie voor je vakantie in Nederland
Op vakantie in Zuid-Holland
Op vakantie in Groningen
Hotelschepen boeken voor je vakantie
Groepsaccommodatie huren voor je familie vakantie
Op vakantie in Nederland

Bekijk al onze vakantiehuizen in Nederland