0517 234 234

De Tocht – de Musical

Hotel op het water tijdens deze unieke theaterbeleving in Leeuwarden

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens De Tocht - de Musical

Een unieke theaterbeleving

De Tocht – de Musical vertelt een bijzonder verhaal over doorzetten, afzien en de sterke band tussen vrienden. Vijf jeugdvrienden spreken met elkaar af: “Als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In het najaar van 2023 is het dan zover. Alleen blijkt er meer op het spel te staan dan het behalen van het kruisje, één van de vrienden blijkt een geheim bij zich te dragen.

In een spectaculaire muzikale theaterbeleving word je meegenomen in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en jaloezie uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Is de band van vroeger sterk genoeg? Of zijn de geslagen barsten te diep en verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

De musical vindt plaats in een speciaal gebouwd theater in Leeuwarden. Met de nieuwste theatertechnieken, meteorologische special effects en een immense 360° ijsvloer komt de Elfstedenmagie voelbaar tot

Componisten

De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou een eenzaamheid op de kilometers ijs daartussen. Componisten Sytse Broersma en Ad van Dijk vangen dit gevoel perfect in rockgeorienteerde composities en geven De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.

Herinneringen doorgeven

Het belangrijkste doel van De Tocht is om de magie van de Elfstedentocht voort te laten leven in de herinnering van komende generaties. Want de Elfstedentocht is meer dan een zeldzame wedstrijd op de schaats. Het is onderdeel van onze Nederlandse identiteit. Het maakt een klein stukje van wie we zijn en waarin we met elkaar verbonden zijn. Dat moet worden beleefd, en worden herinnerd.
leven!

Meer informatie over kaartverkoop en de musical De Tocht

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens De Tocht - de Musical