0517 234 234

hotelschepen

Edam

Een stad met een rijke historie

Direct naar onze hotelschepenDirect naar onze hotelschepen

Edam is vooral beroemd om de kaas die van hier al eeuwenlang naar alle windstreken verhandeld wordt. Nog steeds liggen in speciale pakhuizen de kazen te rijpen. In de zomermaanden zijn er de beroemde kaasmarkten, waar de bezoeker geniet van dit schouwspel en de vele soorten kaas kan proeven.

Edam is dus bekend vanwege de kaas, maar heeft daarbuiten ook een rijke historie. Het is allemaal begonnen in de 12e eeuw, toen boeren en vissers zich vestigden aan het riviertje de IJe. Uit deze eenvoudige nederzetting ontstond later de stad Edam, die tot ver in de 17e eeuw een toenemende welvaart kende. De scheepsbouw heeft daar in belangrijke mate toe bijgedragen.

Historische gevels, kades met bomen langs het water. Edam heeft niet voor niets de status van beschermd stadsgezicht. De gemeente Edam-Volendam heeft 202 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister en meer dan 64 gemeentelijke monumenten. Het centrum biedt een ruim aanbod aan goed gespecialiseerde winkels, gezellige terrassen en veel bezienswaardigheden. Gedurende het hele jaar zijn er tal van evenementen op het gebied van muziek, sport en cultuur.

Alle hotelschepen
in Edam