0517 234 234

Hotel Eurosonic Noorderslag

Boek een muzikale overnachting in Groningen

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is dé plek voor het ontdekken van Europese popmuziek. Het festival vindt jaarlijks vier dagen lang in januari in Groningen plaats. Het festival startte ooit in 1986 met Noorderslag als wedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands. Inmiddels is het uitgegroeid tot een festival met meerdere locaties. Hierdoor zijn er in totaal ongeveer 300 optredens te bewonderen. Als gevolg hiervan trekt het jaarlijks zo’n 33.000 bezoekers, waarvan een aanzienlijk deel professionals uit de muziekindustrie.

Stichting Noorderslag organiseert Eurosonic Noorderslag. Deze stichting heeft als doel het versterken van de Europese pop-sector en promotie van Europese popmuziek. Om dit te bereiken biedt de stichting een podium voor de presentatie van Europees muziektalent. Hiermee bevorderen zij de internationale uitwisseling van het muziektalent. Daarom organiseren ze twee festivals (Eurosonic en Noorderslag), een conferentie, een talentuitwisselingsprogramma (European Talent Exchange Program), en de presentatie van zeven muziekprijzen. De prijzen die worden uitgereikt zijn: Music Moves Europe Talent Awards (MMET), Popprijs, European Festival Awards, Interactive Awards, Pop Media Prijs, De Veer en Lex van Rossen Award.

Slaapschepen in de haven van Groningen

Tijdens het Noorderslag festival in Groningen liggen er dus meerdere schepen van Slaapschepen in Groningen. Ze liggen nabij de Oosterpoort en dus naast het bruisende centrum van Groningen. Slaapschepen brengt honderden slaapplaatsen naar de Groninger hoofdstad voor de bands, organisatie en bezoekers.

Eurosonic/Noorderslag Alle actuele informatie over dit festival.

Hotel Eurosonic Groningen Noorderslag

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag