0517 234 234

Hotel Eurosonic Noorderslag

Boek een muzikale overnachting in Groningen

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag

Up-date: In 2021 een digitaal festival

De 35e editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) wordt volledig digitaal. De digitale variant van het festival is te volgen van 13 tot en met 16 januari 2021.
Het thema van ESNS is The road to recovery, een verwijzing naar de huidige coronacrisis en het overwinnen daarvan. Daarom wordt op het festival onder andere gesproken over de toekomst en alle problematiek en mogelijkheden die daarin liggen. Voor meer informatie kun je kijken op de site van ESNS.


Eurosonic Noorderslag Groningen

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is dé plek voor het ontdekken van opkomend Europees muziektalent. Het festival heeft ieder jaar 4 dagen lang plaats in Groningen. Het festival startte ooit in 1986 met Noorderslag als wedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands. Tegenwoordig is het festival gefocust op Nederlandse popmuziek en biedt het jaarlijkse podium meer dan 50 Nederlandse acts. Het showcasefestival Eurosonic is uitgegroeid tot de grootste van zijn soort in heel Europa. Hierdoor zijn er tijdens ESNS in totaal ongeveer 300 optredens te bewonderen en trekt het evenement jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers, waarvan een aanzienlijk deel professionals uit de muziekindustrie.
Stichting Eurosonic Noorderslag organiseert ESNS. Deze stichting heeft als doel het versterken van de Europese pop-sector en promotie van Europese popmuziek. Om dit te bereiken biedt de stichting een podium voor de presentatie van Europees muziektalent. Hiermee bevorderen zij de internationale uitwisseling van het muziektalent. Daarom organiseren ze de twee eerdergenoemde festivals (Eurosonic en Noorderslag), een conferentie, een talentuitwisselingsprogramma (European Talent Exchange Programme) en de presentatie van verschillende muziekprijzen, waaronder de Music Moves Europe Talent Awards, Popprijs, European Festival Awards en Pop Media Prijs.

Slaapschepen in de haven van Groningen

Tijdens het evenement  in Groningen liggen er meerdere schepen van Slaapschepen.nl in Groningen. Ze liggen nabij de Oosterpoort en dus naast het bruisende centrum van Groningen. Slaapschepen.nl brengt al sinds 2001 honderden overnachtingsplekken naar de Groninger hoofdstad voor de bands, organisatie en bezoekers. Voor de artiesten varen er grote passagiersschepen naar de Suikerunie waar ze hun eigen Artist Village hebben. Het is een begrip onder zowel bezoekers als artiesten.

Alle actuele informatie over dit festival is te vinden op de website van Eurosonic Noorderslag.

Meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden over de stad Groningen

Eurosonic Groningen

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag