0517 234 234

Hotel Eurosonic Noorderslag

Boek een muzikale overnachting in Groningen

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is dé plek voor het ontdekken van opkomend Europees muziektalent. Het festival vindt ieder jaar 4 dagen lang plaats in Groningen. Het festival startte ooit in 1986 met Noorderslag als wedstrijd tussen Belgische en Nederlandse bands. Tegenwoordig is Noorderslag gefocust op Nederlandse popmuziek en biedt het jaarlijks podium meer dan 50 Nederlandse acts. Het showcasefestival Eurosonic is uitgegroeid tot de grootste van zijn soort in heel Europa. Hierdoor zijn er tijdens ESNS in totaal ongeveer 300 optredens te bewonderen en trekt het evenement jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers, waarvan een aanzienlijk deel professionals uit de muziekindustrie.
Stichting Eurosonic Noorderslag organiseert ESNS. Deze stichting heeft als doel het versterken van de Europese pop-sector en promotie van Europese popmuziek. Om dit te bereiken biedt de stichting een podium voor de presentatie van Europees muziektalent. Hiermee bevorderen zij de internationale uitwisseling van het muziektalent. Daarom organiseren ze de twee eerdergenoemde festivals (Eurosonic en Noorderslag), een conferentie, een talentuitwisselingsprogramma (European Talent Exchange Programme) en de presentatie van verschillende muziekprijzen, waaronder de Music Moves Europe Talent Awards, Popprijs, European Festival Awards en Pop Media Prijs.

Slaapschepen in de haven van Groningen

Tijdens het Noorderslag festival in Groningen liggen er dus meerdere schepen van Slaapschepen in Groningen. Ze liggen nabij de Oosterpoort en dus naast het bruisende centrum van Groningen. Slaapschepen brengt honderden slaapplaatsen naar de Groninger hoofdstad voor de bands, organisatie en bezoekers.

Alle actuele informatie over dit festival is te vinden op de website van ESNS

Hotel Eurosonic Groningen Noorderslag

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Eurosonic Noorderslag