0517 234 234

Hotel Leeuwarden Fryslân 2018

Bezoek de Culturele Hoofdstad van Europa

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018

Culturele hoofdstad 2018

Hotel Leeuwarden Fryslân 2018 – Leeuwarden is samen met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het gehele jaar staat de provincie bol van culturele activiteiten op het gebied van theater, muziek, kunst en lokale projecten. Iepen Mienskip (open gemeenschap) is het thema. Kom naar dit culturele evenement en slaap op één van de Slaapschepen, in het centrum van de stad liggen er diverse hotelschepen klaar één of meerdaagse overnachtingen. En de slaapschepen beperken zich niet alleen tot Leeuwarden, door heel Friesland liggen nog veel meer mooie slaapschepen

Leeuwarden hotel

Leeuwarden Fryslân 2018 is het hart van cultureel Friesland. In de stad zelf is genoeg te beleven en te zien. Maar ook daarbuiten kijk je je leeuwarden hotelogen uit. Op 25 kilometer afstand is de Waddenzee, meerdere bossen en het IJsselmeer te vinden. Zoek je een leuke en originele overnachting voor een groep? Boek dan één van onze hotelschepen in deze Friese hoofdstad. Er zijn hier schepen beschikbaar voor bed & breakfast en schepen die je kunt huren als groepsaccommodatie. Een Slaapschip is ideaal als hotelaccommodatie, het is een originele en leuke manier van overnachten tijdens een weekendje weg of familie uitje. Gedurende het gehele jaar kun je overnachtingen boeken op een schip en in de winter wordt de vloot van hotelschepen aangevuld met schepen die zomers tochten zeilen over de Waddenzee en IJsselmeer en in de winter neerstrijken in de stad. Na een tour door de stad is het een prima thuiskomen op één van de hotelschepen in de haven van Leeuwarden.

Wat is er te zien en te doen?

Er zijn onder andere tal van evenementen georganiseerd met het landschap als uniek decor: landschapskunst met Sense of Place bijvoorbeeld, het project van oud-Oerol artistiek leider Joop Mulder. Sense of Place realiseert artistiek hoogwaardige en in het oog springende projecten die de beleving van en de waardering voor het landschap van – met name – het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied vergroten bij een groter publiek.
Wereldkunst is er te bewonderen bij de 11Fountains; toonaangevende buitenlandse beeldend kunstenaars ontwerpen in samenspraak met de lokale bevolking een fontein voor de Elfsteden. Elke fontein vertelt het verhaal van de stad en haar geschiedenis, waardoor er een langdurige ontmoetingsplaats voor de gemeenschap door ontstaat.

Hotel LeeuwardenNog een greep uit het veelzijdige aanbod: een belevingstentoonstelling over Mata Hari en een unieke expositie over M.C. Escher; een European Youth Music Festival At the Watergate in Sneek. Ook sport is in het programma opgenomen: European Sport for All Games.  Europese sporters komen dan samen om traditionele sporten te laten zien zoals fierljeppen, skûtsjesilen en keatsen, maar ook volksdansen, free running en rolstoelbasketbal.
Heel Friesland kijkt uit naar het theaterspektakel Giant Steps. Het internationaal befaamde Franse straatspektakel Royal de Luxe brengt hun iconische reuzen naar Leeuwarden. Poppen zo groot dat ze soms boven de kantoorgebouwen uit steken.

 

Meer informatie over het programma Leeuwarden 2018

Informatie over de stad Leeuwarden

Lees alles over de provincie Friesland

Bekijk alles over Giant Steps door Royal de Luxe

Verbonden door water door 11Fountains

 

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018