0517 234 234

Hotel op Terschelling tijdens Oerol

Overnachten op een Slaapschip tijdens Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol

OEROL 2021 GEANNULEERD, MAAR DE SLAAPSCHEPEN KOMEN!

Helaas is Oerol ook dit jaar geannuleerd. Maar mocht je bij Slaapschepen een hut hebben geboekt: de schepen liggen in de Oerol-periode klaar om jullie te ontvangen op Terschelling!


Oerol op Terschelling

Hotel Terschelling – Jaarlijks verandert het eiland in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken hier neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, nieuwe acts te presenteren.

De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor een unieke locatie op het eiland, bedacht. Je maakt er van alles mee: van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: ergens in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren of gewoon op straat.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met tienduizenden bezoekers. Je moet het een keer meegemaakt hebben! Velen komen er elk jaar voor terug.

Prima hotel op het eiland

Tijdens Oerol kun je bij Slaapschepen een bijzondere hotelovernachting boeken. Diverse charterschepen varen speciaal naar Terschelling om extra overnachtingsmogelijkheden voor een aantrekkelijke prijs te bieden. Boek je eigen kamer met een opgemaakt bed plus ontbijt.

De Slaapschepen liggen in de haven van West-Terschelling, dichtbij het bruisende gebeuren in het dorp. Vanaf hier kun je per fiets voorstellingen bezoeken en de sfeer op het hele eiland optimaal beleven.

Mocht een schip wegens de volle haven onverhoopt niet aan de wal kunnen afmeren, dan gaat het schip vlak voor de haveningang voor anker.  Je wordt dan met een bijboot van en naar het eiland gebracht. Zo gauw er weer plek is, vaart de schipper de haven in. Tot nu toe is dit slechts een enkele keer voorgekomen.
Houd er ook rekening mee dat op vrijdag een schip later kan aankomen dan 17.00 uur. Je kunt in dat geval de bagage tijdelijk kwijt op een ander slaapschip, zodat je alvast het eiland kunt gaan verkennen.


Corona 2021

De organisatie meldt dat Oerol 2021 doorgaat, zij het in aangepaste vorm. 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt de bezoekerscapaciteit ingeperkt. Bij alle programmaonderdelen mogen maximaal vijftig bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en ook zal de anderhalve meter afstand tussen huishoudingen worden gewaarborgd.
Ook zijn er dit jaar geen grote festivalterreinen, maar komen er drie kleinere ‘hubs’ die verspreid liggen over het eiland. Het programma omvat meerdere thema’s. Er zullen onder andere theaterstukken, kunst en talkshows te zien zijn.

Voorwaarden Slaapschepen betreffende corona-overheidsmaatregelen bij overnachtingen tijdens festivals:

Slaapschepen gaat er vanuit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de op dat moment geldende corona-maatregelen. Er wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. Zowel voor de aanbieder (Slaapschepen) als voor de afnemer (klant).

  1. Mocht de boeking vanwege Corona-overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd en krijg je de reissom terug.
  2. Je wilt zelf annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden artikel 9.
  3. Indien het festival niet doorgaat, maar de overnachtingen mogen volgens de overheidsmaatregelen wel op de Slaapschepen plaatsvinden, en je wilt desondanks toch annuleren, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden artikel 9.
  4. Met 2 of meer personen in een hut overnachten is alleen toegestaan mits er sprake is van bewoners met hetzelfde huisadres. Als je vooraf een hut boekt met meerdere personen die niet op hetzelfde huisadres wonen, is het risico voor de klant, mocht deze maatregel ten tijde van het festival nog van kracht zijn. De extra kosten voor een eventuele omboeking zijn voor de klant (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Meevaren

Slaapschepen.nl biedt tevens de mogelijkheid om vanaf Harlingen over het Wad mee te varen naar het festival en weer terug vanaf Terschelling. Enkele weken voordat Oerol begint weten we wanneer welke schepen de oversteek gaan maken. Iedereen die een kamer boekt ontvangt hier automatisch via de mail informatie over. Je kunt ook zonder overnachting via Slaapschepen.nl meevaren. Hier vind je een overzicht van alle meevaar-arrangementen.

Zeilarrangementen

Naast de hotelovernachtingen zijn er ook complete zeilarrangementen. Een combinatie van zeilen en een meerdaags bezoek aan Terschelling. Kijk ook bij Oerol zeilarrangementen.

Meer informatie over Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol