0517 234 234

Hotelschepen op Terschelling tijdens Oerol

Overnachten op een Slaapschip tijdens Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol

Oerol op Terschelling

Hotel Terschelling – Jaarlijks verandert het eiland in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken hier neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, nieuwe acts te presenteren.

Het nieuwe Festivalhart de Deining komt op een totaal nieuwe locatie, namelijk bij West aan Zee, vlakbij Paal 8. Een deel van het Festivalhart ligt op het parkeerterrein, een ander deel op het strand.
De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor een unieke locatie op het eiland, bedacht. Je maakt er van alles mee: van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: ergens in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren of gewoon op straat. Op deze kaart zie je alle locaties.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met tienduizenden bezoekers. Je moet het een keer meegemaakt hebben! Velen komen er elk jaar voor terug.

Prima hotel op het eiland

Tijdens Oerol kun je bij Slaapschepen een bijzondere hotelovernachting boeken. Diverse charterschepen varen speciaal naar Terschelling om extra overnachtingsmogelijkheden voor een aantrekkelijke prijs te bieden. Boek je eigen kamer met een opgemaakt bed plus ontbijt.

De Slaapschepen liggen in de haven van West-Terschelling, dichtbij het bruisende gebeuren in het dorp. Vanaf hier kun je per fiets voorstellingen bezoeken en de sfeer op het hele eiland optimaal beleven.

Mocht een schip wegens de volle haven onverhoopt niet aan de wal kunnen afmeren, dan gaat het schip vlak voor de haveningang voor anker.  Je wordt dan met een bijboot van en naar het eiland gebracht. Zo gauw er weer plek is, vaart de schipper de haven in. Tot nu toe is dit slechts een enkele keer voorgekomen.
Houd er ook rekening mee dat op vrijdag een schip later kan aankomen dan 17.00 uur. Je kunt in dat geval de bagage tijdelijk kwijt op een ander slaapschip, zodat je alvast het eiland kunt gaan verkennen.

Meevaren

Slaapschepen.nl biedt tevens de mogelijkheid om vanaf Harlingen over het Wad mee te varen naar het festival en weer terug vanaf Terschelling. Enkele weken voordat Oerol begint weten we wanneer welke schepen de oversteek gaan maken. Iedereen die een kamer boekt ontvangt hier automatisch via de mail informatie over. Je kunt ook zonder overnachting via Slaapschepen.nl meevaren. Hier vind je een overzicht van alle meevaar-arrangementen.

Oerolarrangementen

Naast de hotelovernachtingen zijn er ook complete Oerolarrangementen. Dit is een combinatie van zeilende overtochten naar het eiland en een meerdaags verblijf op Terschelling. Kijk voor meer informatie bij Oerol zeilarrangementen.

Meer informatie over Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol