0517 234 234

Hotel op Terschelling tijdens Oerol

Overnachten op een Slaapschip tijdens Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol

Oerol op Terschelling

Hotel Terschelling – Jaarlijks verandert het eiland in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken hier neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, nieuwe acts te presenteren.

De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor een unieke locatie op het eiland, bedacht. Je maakt er van alles mee: van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: ergens in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren of gewoon op straat.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met tienduizenden bezoekers. Je moet het een keer meegemaakt hebben! Velen komen er elk jaar voor terug.

Prima hotel op het eiland

Tijdens Oerol kun je bij Slaapschepen een bijzondere hotelovernachting boeken. Diverse charterschepen varen speciaal naar Terschelling om extra overnachtingsmogelijkheden voor een aantrekkelijke prijs te bieden. Boek je eigen kamer met een opgemaakt bed plus ontbijt.

De Slaapschepen liggen in de haven van West-Terschelling, dichtbij het bruisende gebeuren in het dorp. Vanaf hier kun je per fiets voorstellingen bezoeken en de sfeer op het hele eiland optimaal beleven.

Mocht een schip wegens de volle haven onverhoopt niet aan de wal kunnen afmeren, dan gaat het schip vlak voor de haveningang voor anker.  Je wordt dan met een bijboot van en naar het eiland gebracht. Zo gauw er weer plek is, vaart de schipper de haven in. Tot nu toe is dit slechts een enkele keer voorgekomen.
Houd er ook rekening mee dat op vrijdag een schip later kan aankomen dan 17.00 uur. Je kunt in dat geval de bagage tijdelijk kwijt op een ander slaapschip, zodat je alvast het eiland kunt gaan verkennen.

Corona 2021

We zijn een beetje terughoudend met het aanbieden van schepen tijdens Oerol omdat we nog niet precies weten hoe het allemaal zal gaan met COVID-19 in 2021.
Er staan daarom nog niet heel veel schepen op de site, maar we hebben wel een wachtlijst. Dus als je je vrijblijvend wilt inschrijven voor 2021 dan is dat geen probleem. Zodra we weten hoe de maatregelen zullen zijn gaan we de schepen weer aanbieden en hierbij rekening houden met de richtlijnen. Het is echter wel de verantwoordelijkheid van de klant om op het moment van boeken de op dat moment geldende regels in acht te nemen.
Slaapschepen gaat er van uit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de algemeen geldende Corona-maatregelen. Mocht Oerol ook volgend jaar niet doorgaan of mocht de overheid nog steeds beperkende maatregelen opleggen, dan betekent dat niet dat Slaapschepen de reserveringen te allen tijde kosteloos annuleert. Zelf annuleren kan altijd volgens de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

Meevaren

Slaapschepen.nl biedt tevens de mogelijkheid om vanaf Harlingen over het Wad mee te varen naar het festival en weer terug vanaf Terschelling. Enkele weken voordat Oerol begint weten we wanneer welke schepen de oversteek gaan maken. Iedereen die een kamer boekt ontvangt hier automatisch via de mail informatie over. Je kunt ook zonder overnachting via Slaapschepen.nl meevaren. Hier vind je een overzicht van alle meevaar-arrangementen.

Zeilarrangementen

Naast de hotelovernachtingen zijn er ook complete zeilarrangementen. Een combinatie van zeilen en een meerdaags bezoek aan Terschelling. Kijk ook bij Oerol zeilarrangementen.

Meer informatie over Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol