Hotel op Terschelling, prima slapen tijdens je verblijf op Oerol

Overnachten op een Slaapschip tijdens Oerol

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol
Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Oerol

Oerol op Terschelling

Hotel Terschelling – Jaarlijks verandert het eiland in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Honderden kunstenaars strijken hier neer om, mede dankzij de nieuwsgierigheid van de bezoekers, nieuwe acts te presenteren.

De voorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor een unieke locatie op het eiland, bedacht. Je maakt er van alles mee: van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: ergens in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren of gewoon op straat.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met tienduizenden bezoekers. Je moet het een keer meegemaakt hebben! Velen komen er elk jaar voor terug.

Prima hotel op het eiland

Tijdens Oerol kun je bij Slaapschepen een originele hotelovernachting boeken. Diverse charterschepen varen speciaal naar Terschelling toe om extra overnachtingsmogelijkheden voor een aantrekkelijke prijs te bieden. Boek je eigen kamer met een opgemaakt bed plus ontbijt.

De Slaapschepen liggen in de haven van West-Terschelling, dichtbij het bruisende gebeuren in het dorp. Vanaf hier kun je per fiets voorstellingen bezoeken en de sfeer op het hele eiland optimaal beleven.

Mocht een schip wegens een volle haven onverhoopt niet aan de wal kunnen afmeren, dan valt het schip droog op het aangrenzende Groene Strand. Je wordt dan bij hoog water met een bijboot van en naar het eiland gebracht. Zo gauw er weer plek is, vaart de schipper de haven in. Maar tot nu toe hebben Slaapschepen bij aankomst altijd een plek in de haven gekregen.

Slaapschepen biedt tevens de mogelijkheid om vanaf Harlingen over het Wad mee te varen naar ’t festival, en weer terug.

Meer informatie over Oerol