0517 234 234

Hotel Ewijk

Overnachten in echte reddingscapsule

Ewijk is een plaats in de gemeente Beuningen. Het dorp ligt ten westen van Beuningen en ten zuiden van de Waal. Tot 1980 was het een zelfstandige gemeente samen met het dorp Winssen.

Mooie natuurgebieden

De gemeente Beuningen is groen en waterrijk, met ruimte voor kunst en ontspanning.  In de gemeente liggen prachtige natuurgebieden zoals de uiterwaarden langs de Waal. Dit is een ruig gebied dat je het beste kunt bezoeken met stevige schoenen of laarzen aan. Je kunt in dit gebied namelijk ook van de paden af. Bijvoorbeeld via een struinroute.

Verspreidt over de dorpen zijn er veel sporen uit een ver verleden. De middeleeuwse torens en de vele eeuwenoude boerderijen herinneren aan de tijd dat het boerenleven het karakter van de plaats bepaalde. De nog steeds bestaande fruitboomgaarden laten zien dat de fruitteelt in dit gebied voor velen een bron van inkomsten is geweest. De weelderige boomgaarden vormen een prachtig landschap voor een fietstocht wanneer deze in bloei staan!

Nijmegen

De gemeente Beuningen ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Nijmegen. Als je na de rust wat meer drukte wilt dan kun je hier goed terecht. In het historische centrum kun je ook zeer goed terecht als je van winkelen houd. Er zijn veel speciaalzaken en bijzondere winkels die je nergens anders tegenkomt. Wil je cultuur snuiven, dan is hier ook genoeg te doen, er zijn meerdere grote en kleine musea, galeries en theaters waar je je ogen uit kunt kijken.