Hotel Tall Ships Races Harlingen

Overnachten op een traditioneel zeilschip

Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Tall Ship Races Harlingen
Bekijk al onze mogelijkheden tijdens Tall Ship Races Harlingen

Hotel Harlingen

Hotel Tall Ship Races – In de zomer van 2018 ontvangt Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste tall ships met hun internationale bemanning en trainees.
The Tall Ships Races Harlingen 2018 beloven een enorme happening te worden, waarvoor veel vrijwilligers en sponsors zich zullen inzetten. De schepen varen Harlingen binnen op 3 augustus 2018, na de Sail In Parade, zodra ze gefinisht zijn boven Vlieland en Terschelling. In en rondom de haven zullen veel activiteiten zijn en het publiek krijgt natuurlijk de kans om de schepen van dichtbij te bekijken en aan boord een kijkje te nemen. Er zullen ook veel tochtjes gevaren worden in en rond de haven. Er is volop muziek en kraampjes met eten en drinken.

Harlingen ontvangt de Tall Ships Races

De Tall Ships Races zijn sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenementen waaraan talrijke tallships van over de hele wereld deelnemen. Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.

In 1956 werd de eerste wedstrijd tussen 20 schepen georganiseerd door Bernard Morgan, een Londense jurist. De race ging vanTorqua, Devon naar Lissabon. De publieke belangstelling bleek zo overweldigend, dat de organisatoren de Sail Training International association hebben opgericht om ook in de volgende jaren dergelijke wedstrijden te organiseren.

In 2014 ontving Harlingen al eerder de schepen van de Tall Ship Race. Voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races was een Nederlandse haven de starthaven van deze internationale zeilrace. Het grote aantal van 337 trainees leverde Stichting Harlingen Sail end een Award op voor het hoogste aantal deelnemende trainees ooit.

Dit jaar is Harlingen de finishplaats. De organisatie hoopt met de Tall Ships Races Harlingen 2018 wederom geschiedenis te schrijven en 350 trainees enthousiast te kunnen maken voor deelname aan de Race.

Meer informatie over de Tall Ship Races en alle activiteiten in Harlingen

Harlingen Tall Ships Race Hotel Tall ships races Harlingen Hotel Harlingen