0517 234 234

Veelgestelde vragen

Coronavirus

Informatie boekingen i.v.m. het coronavirus

Voorwaarden betreffende corona-overheidsmaatregelen bij overnachtingen tijdens festivals

Slaapschepen gaat er vanuit dat iedereen in deze tijd bij het bevestigen van een boekingsaanvraag op de hoogte is van de op dat moment geldende corona-maatregelen. Er wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. Zowel voor de aanbieder (Slaapschepen) als voor de afnemer (klant).

 1. Mocht de boeking vanwege Corona-overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd en krijg je de reissom terug.
 2. Je wilt zelf annuleren, maar mag de boeking volgens de geldende overheidsmaatregelen wel doorgaan, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden artikel 9.
 3. Met 2 of meer personen in een hut overnachten is alleen toegestaan mits er sprake is van bewoners met hetzelfde huisadres. Als je vooraf een hut boekt met meerdere personen die niet op hetzelfde huisadres wonen, is het risico voor de klant, mocht deze maatregel ten tijde van het festival nog van kracht zijn. De extra kosten voor een eventuele omboeking zijn voor de klant (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
  Aanvulling voor boekingen tijdens festivals: 
 4. Indien het festival niet doorgaat, maar de overnachtingen mogen volgens de overheidsmaatregelen wel op de Slaapschepen plaatsvinden, en je wilt desondanks toch annuleren, dan gelden de gebruikelijke annuleringskosten. Zie algemene voorwaarden artikel 9.

Slaapschepen

Mag ik zelf eten klaar maken?

Op een slaapschip mag je niet zelf koken. Indien je een hut hebt geboekt krijg je 's ochtends een ontbijt. De kombuis (keuken) is gereserveerd voor de kok van het schip.

Houdt de kok rekening met allergieën en dieetwensen?

Indien je dieetwensen of allergieën hebt kun je dit het beste overleggen voor het boeken. Vaak is het geen probleem en weet de kok met wat aanpassingen een alternatieve maaltijd klaar te maken. In de praktijk krijgen de koks steeds vaker te maken met speciale wensen en daar kan niet altijd rekening mee worden gehouden. Soms zal daarom van de klant ook wat medewerking worden verwacht als er speciale producten moeten worden aangekocht, die zullen dan bijvoorbeeld door de klant zelf moeten worden meegenomen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt betalen via bankoverschrijving en iDeal

Moet ik beddengoed en handdoeken meenemen?

Op de hotelschepen zijn de bedden standaard opgemaakt met dekbed, kussen en lakens e.d. Indien de bedden zijn opgemaakt dan staat dat duidelijk vermeld.

Handdoeken dien je zelf mee te nemen tenzij het anders vermeld staat op de site of de reisinformatie die je krijgt.

Groepsaccommodatie

Hoeveel mensen kunnen op het schip slapen?

In het arrangement staat aangegeven met hoeveel personen je het schip kunt huren. Dit kan afwijken van het aantal personen dat normaliter aan boord kan verblijven tijdens zeiltochten. Dit komt doordat er in de winter vaak een hut in gebruik is voor het opbergen van de zeilen o.i.d. Let dus goed op het aantal personen in het arrangement.

Wat moet ik zelf meenemen?

Indien je een schip als groepsaccommodatie huurt dien je in principe zelf mee te nemen:

 • slaapzak/dekbed (tenzij anders vermeld)
 • handdoeken (tenzij anders vermeld)
 • eten en drinken
 • wc-papier
 • vuilniszakken
 • theedoeken en afwasmiddel

Moet ik beddengoed en handdoeken meenemen?

Bij groepsaccommodaties zijn de bedden in de meeste gevallen alleen opgemaakt met een kussen, kussensloop en onderlaken. Je moet zelf zorgen voor een dekbed of slaapzak. Echter er zijn steeds vaker schepen waar de bedden wel zijn opgemaakt. Maar dit staat dan duidelijk vermeld bij het schip.

Handdoeken dien je zelf mee te nemen.

Kan ik koken aan boord?

Indien je het schip hebt geboekt als groepsaccommodatie met een groep dan mag je natuurlijk gebruik maken van de keuken. Tenzij er bij het schip staat dat het niet mag. De keukens zijn uitgerust voor grote gezelschappen, dus kokkerellen is geen probleem.

 

Ik kan het juiste groepsarrangement niet vinden

De groepsarrangementen zijn arrangementen die je direct op de site kunt boeken. Maar indien je bijvoorbeeld langer wilt verblijven aan boord dan is dat natuurlijk mogelijk. Ook is het mogelijk om in een andere haven aan boord te komen of om catering te bestellen. Neem contact met ons op voor een arrangement op maat.

Festivals

Mag ik zelf eten klaar maken?

Op een slaapschip mag je niet zelf koken. Indien je een hut hebt geboekt krijg je 's ochtends een ontbijt. De kombuis (keuken) is gereserveerd voor de kok van het schip.

Is het moeilijk om aan boord komen?

Het is niet heel moeilijk, bij lastige overstappen van schip naar schip leggen de schippers vaak een loopplank neer zodat je makkelijk kunt overlopen. Indien je moeilijk ter been bent o.i.d. laat het ons dan weten dan zorgen we dat het zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt voor je. En er is altijd wel een schipper of matroos in de buurt die je een handje wil helpen.

De schepen zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen.

Kan ik meevaren naar de festivals op de eilanden?

Bij veel festivals liggen Slaapschepen in de haven. Deze schepen nemen voor de heen- en terugreis opstappers mee. Je hoeft niet per se op je eigen slaapschip mee te varen. Je kunt ook meevaren als je helemaal niet op een schip gaat slapen. De meevaar-arrangementen staan vermeld bij de schepen en in de menubalk.

Moet ik beddengoed en handdoeken meenemen?

Op de hotelschepen zijn de bedden standaard opgemaakt met dekbed, kussen en lakens e.d. Indien de bedden zijn opgemaakt dan staat dat duidelijk vermeld.

Handdoeken dien je zelf mee te nemen tenzij het anders vermeld staat op de site of de reisinformatie die je krijgt.